27 Березня 2018
Новини

120-річний монах стверджує, що незайманий

120-річний монах стверджує, що незайманий

Важко повірити в реальний вік цього старого монаха. Але в паспорті Свамі Шивананда з Індії зазначено, що він народився 8 серпня 1896 року.

Сам Свамі стверджує, що за все життя у нього не було ніякої інтимної близькості. Зовсім нещодавно монах навіть подав заявку в Книгу рекордів Гіннесса, щоб його визнали найстарішим незайманим в світі. Поки в цій категорії «лідирує» японець Кімура Джіроемон, який помер в червні 2013 року у віці 116 років і 54 дні.

Незважаючи на свій дивовижний вік, Шивананда живе без допомоги соціальних працівників або лікарів, кожен день займаючись йогою і вживаючи їжу без будь-яких спецій.

Читайте також: Одружився майже у 100 років

Шивананда зізнається, що своєю відмінною фізичною формою і довгим життям він зобов'язаний дисципліні. Тобто за допомогою дисципліни можна себе контролювати в харчуванні, вправах і статевому потязі.

«Я живу так довго, тому що моє щастя не залежить від матеріальних речей. Через те, що я народився в убогості, у мене ніколи не було великих вимог до життя», – каже Свамі Шивананда.

Читайте ще: 86-річна монахиня відкрила секрет молодості і здоров’я

Він ніколи не спав у ліжку, у нього немає навіть подушки. Замість ліжка у Шивананда циновка, а замість подушки – звичайна цегла.

Подати заявку на своєрідний рекорд ченця умовили його послідовники. Щоб порадувати їх, Свамі вирішив внести своє ім'я в Книгу рекордів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему