27 Березня 2018
Новини

27 березня: кого привітати з днем ангела

27 березня: кого привітати з днем ангела

Цього дня відзначають іменини Ростислав і Михайло.

Як ім’я вплинуло на формування характеру нинішніх іменинників та яка доля чекає на «винуватців свята»?

РОСТИСЛАВ

Ім’я Ростислав – слов’янське, складається з двох коренів «рости» і «слава», тому має різні варіанти трактування, частіше можна зустріти «той, чия слава росте», «зростаюча слава». Це ім’я було одним з родових імен Рюриковичів. Зменшувально-пестливе звернення Слава, крім того, є короткою формою до багатьох слов’янських імен, які мають в корені «слав», також є самостійним жіночим ім’ям, вживаним в Польщі. Володар імені Ростислав сильний духом чоловік. Його дратівливість походить від його збудливості і пристрасності, саме це і змушує його нервувати, адже потрібно зібрати всю волю в кулак для того, щоб прийняти вольове рішення і обов’язково його виконати. В іншій же ситуації його можна описати як сором’язливого, скритного. Це людина боргу. У нього є труднощі, про які Ростислав здогадується, тому його реакція часто непередбачувана. Він може також легко відреагувати на якусь проблему, як ніби вона не є чимось важливим, або ж стати замкнутим, піти в себе.

Діалог, тактовність і дипломатія не є його сильними сторонами, незважаючи на те, що його інтуїція розвинена дуже добре. Ростислав, як правило, активна людина, але його схильність до крайнощів може повністю змінити його життя. Або він вкладає всю свою душу в завдання, що вимагає рішення, невпинно працює до тих пір, поки не закінчить, або ж він абстрагується і вважає за краще повну бездіяльність.

У дитинстві Ростислав намагається нав’язати себе, він буде витрачати багато часу і сил, щоб заслужити повагу оточуючих. Батькам варто звернути увагу хлопчика на інші шляхи, які можуть привести його до бажаного, навчити його правильному спілкуванню. Ростислав розумний хлопчик, він може добитися успіхів в навчанні, особливо якщо його потреба в незалежності і визнання візьме верх над нетерпінням. Ростиславу подобається бути поміченим, служити прикладом, любить, щоб ним захоплювалися, і він, не вагаючись, вдається до свого театрального таланту для досягнення цих цілей. Ростислав може виявитися вельми оригінальним, ексцентричним чоловіком з маргінальним характером.

Природа обдарувала його інтелектом, але він не часто направляє його в технічне русло, його більше приваблюють література, музика, акторська мистецтво, психологія. У сердечних справах це полум’яно захоплений, але не особливо сентиментальний, щедрий залицяльник. Однак, його авторитет ніколи не заперечується. Крім того, Ростислав очікує, що його кохана і майбутня дружина буде надавати йому постійну увагу, в іншому випадку в ньому можуть проявитися ревнощі. Очевидно, що така багатогранна особистість має різні можливості для реалізації себе в професійному плані. Ростислав більш схильний вибрати професію, пов’язану з поняттями влади і грошей (управління, фінанси, бухгалтерський облік, банківська справа, страхування, поліція, промисловість, бізнес). Або ж він надасть перевагу мистецтву, ставши актором, музикантом, драматургом. Хоча є ймовірність, що його притягнуть технічні або спеціалізовані області (інженерія, механіка, інформаційні технології).

МИХАЙЛО

У перекладі означає «подібний до Бога». 

У дитинстві Михайло чарівний, ніжний, жадібний до ласки, дуже красивий і розумний. Його тягне до прекрасного, і часто від самого народження він оточений красивими речами, предметами мистецтва. Михайли прагнуть догодити всім і жити в гармонії з іншими.

В основному Михайло росте здоровою дитиною. Він привабливий, розумний, але в колективі відлюдний. На людях створює образ благополучної людини, а в душі страждає від самотності. Схильний замикатися в собі, зайво суб’єктивний. Необхідно з дитинства відволікати такого хлопчика від його думок. 

Михайло дисциплінований, цього вимагає і від інших. Ретельно підбирає розумних та інтелігентних друзів, яким відданий назавжди.

Він дуже ретельно все вибирає: одяг, книги або професію. Крім того, Михайли – прекрасні друзі, доступні, щедрі та гостинні, які легко можуть поділитися всім. Здебільшого Михайли – екстраверти, товариські, але під впливом близьких і членів їхніх сімей. Вони активні й працюють, навіть якщо темпи роботи є нерівномірними. Михайли завжди шукають другу половинку. Першорядне значення для них має сім’я, вони уважні. Михайли часто стають лікарями, юристами, вчителями, так як люблять почуватися корисними. Здатні стати керівниками найвищого рівня.

Дуже чутливий до поразок і невдач, що травмуватимуть його гордість. Працює для досягнення мети, а не для радості несподіваних відкриттів. Михайлу подобається медицина, він може успішно займатися підприємництвом. Стосунки з оточенням у Михайла складаються не відразу, він обережний, нерішучий. Уважно прислухається до внутрішнього голосу, володіє хорошою інтуїцією. Вміло приховує свою чутливість. Одна з основних його рис – висока моральність. При ньому краще не жартувати про норми моралі. У Михайла сильна воля, він повністю контролює свої почуття.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему