26 Березня 2018
Новини

Дайвер зняв океан, переповнений сміттям

Дайвер зняв океан, переповнений сміттям

Річ Хорнер розмістив на своїй сторінці Facebook моторошне відео свого занурення біля узбережжя індонезійського туристичного курорту Балі.

Дайвер, в прямому сенсі слова, плив крізь сміття з пластикових відходів і упаковок від їжі. Тільки іноді йому зустрічалися підводні мешканці. Кадри були зняті поблизу острова Нуса-Пеніда, приблизно за 20 км від острова Балі. Пізніше він зазначив, що на наступний день течія понесла все сміття, яке, тим не менше, «продовжить свій шлях», розпадаючись на все дрібніші частини, але так і не зникнувши. Відзначимо, що сміття наповнює Балі протягом декількох місяців. Хорнер нагадав, як сміття потрапляє в океан: головним чином через зливові стоки в прибережних містах. Зазвичай його приносять течії з сусіднього острова Ява під час щорічного сезону дощів або, як його ще називають, «сміттєвого» сезону.

Частину сміття викидають прямо в воду з берега і човнів. Такі заходи, як переробка сміття і повторне використання пластикових пакетів, допомагають впоратися з проблемою, але не усувають її причини, а саме – перенаселеності.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему