23 Березня 2018
Новини

Порошенко на Волині: основні тези під час візиту

Порошенко на Волині: основні тези під час візиту

Сьогодні, 23 березня, п’ятий Президент України Петро Порошенко  з робочим візитом відвідав Рівненщину та Волинь.

Основним лейтмотивом стало представлення нового голови Волинської облдержадміністрації -  Олександра Савченка.

Савченко змінив на посаді Володимира Гунчика, який, до речі, є 10-й керманич Волині з часів Незалежності.

Екс-губернатор Володимир Гунчик отримав пропозицію перейти на «нову, цікаву роботу» і погодився. А Олександр Савченко висловив впевненість, що «в залі сидять однодумці» та пообіцяв, що «стане своїм» для волинян.

Ще кілька основних тез Петра Порошенка під час офіційного виступу у сесійній залі Волинської облради:

«Коли я став президентом, армії в нас не було взагалі», – підкреслив президент і додав, що за три роки армії вдалося неможливе, зокрема завдяки добровольцям.

«Те, що країна вистояла, – наша спільна заслуга сильного, патріотичного українського народу. В ці непрості часи Україна продемонструвала єднання та силу», – каже президент і зазначає, що «найгірше позаду», однак «радіти поки немає чому».

Також Порошенко навів цифри, які вчора оприлюднили вітчизняні та іноземні експерти: через незаконну анексію Криму навесні 2014 року країна втратила 3,6% ВВП, 80% нафтогазоносних покладів Чорного моря, 10% портової інфраструктури.
Внаслідок війни на сході держави Україна втратила 25% промислового потенціалу, 35% товарообігу, який вела з Росією, на суму 5 мільярдів на окупованих територіях лишилося активних банків. Внаслідок агресії Росії загинуло 11,5 тисячі українців, 2731 військовий.
Попри це, показник росту ВВП за минулий рік становив не 1,8% як прогнозували, а 2.5%. Ціллю є доведення цього показника до 5-6%.

Порошенко про рівень мінімальної заробітної плати:  цього року мінімальна зарплата становитиме не 3700, а 4 тисячі гривень і це реальний показник. Для того, щоб спонукати роботодавців не платити зарплату в конвертах, не підвищують податок з доходів фізичних осіб, провели пенсійну реформу, знизили податкове навантаження. Отже є всі умови для виплати офіційних зарплат у такому обсязі. Петро Порошенко, наголосив, що найбільшу вигоду від реформи зарплати отримають місцеві бюджети.

Президент говорить про «свою» політику децентралізації: місцеві бюджети мають спрямувати кошти на розвиток, тому це основне завдання, яке стоїть перед громадами.

Також, за словами президента, Волинська область демонструє стабільні результати економічного розвитку, зокрема в дорожній галузі. Капітально відремонтовано автомобільну дорогу Луцьк-Радехів-Львів, на що витрачено понад 400 мільйонів гривень понадпланових митних доходів.

На різних стадіях реалізації знаходиться низка амбітних проектів: створення курорту державного значення у Шацьку, завершення реконструкції дороги Устилуг–Луцьк-Рівне, облаштування міжнародного пункту пропуску «Адамчуки-Збереже», будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів тощо. Впевнений, що із цими завданнями новий голова Волинської ОДА Олександр Ілліч Савченко впорається, - сказав Порошенко.

За матеріалами Інформаційного агентство «Волинські Новини».

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему

Останні матеріали