23 Березня 2018
Новини

Через лавандовий ароматизатор у чоловіків ростуть груди

Через лавандовий ароматизатор у чоловіків ростуть груди

Згідно з результатами останнього дослідження, ефірні олії лаванди і чайного дерева спричиняють ріст грудей у хлопчиків і чоловіків. Ні, науковці зовсім не жартують, це чистісінька, експериментально доведена, правда. Як стверджують дослідники, натуральні ефірні олії цих рослин містять сполуки, що придушують вироблення тестостерону і чинять ефект, подібний до того, яким володіють жіночі статеві гормони естрогени. Пише ресурс Dead bees.

Доповідь про це була оприлюднена на Щорічному з’їзді спілки ендокринологів у Чикаго, США. Керівник наукової праці доктор Джефрі Ремсі із Національного інституту вивчення санітарного стану довкілля зазначив: «Люди вважають ефірні олії безпечними. Та вони містять різноманітні сполуки, деякі з яких є потенційними руйнівниками ендокринної системи, а отже, ці олії потрібно використовувати з обережністю».

Зі слів доктора Ремсі, чоловіча гінекомастія (збільшення молочної залози з гіпертрофією жирової тканини) до статевого дозрівання юнака фіксується дуже рідко. Та усе більше випадків цього захворювання пов’язують із застосуванням олій лаванди і чайного дерева, які широко використовуються у процесі виготовлення таких косметичних засобів, як мило, шампуні, лосьйони тощо.

Так, автори дослідження стикнулися з низкою випадків, коли у хлопчаків віком 4, 7 і 10 років унаслідок використання засобів, що містили ефірні олії лаванди і чайного дерева, збільшувались груди. Та після припинення використання таких засобів хлоп’ячі груди поверталися до нормальних розмірів.  

Читайте також: Що зміниться після пластики грудей?

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему