21 Березня 2018
Новини

300 мільярдів гривень «закатають» у асфальт

300 мільярдів гривень «закатають» у асфальт

Кабінет Міністрів затвердив Державну цільову економічну програму розвитку автодоріг загального користування державного значення на 2018 – 2022 роки. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 21 березня. Пише Економічна правда.

Загальний обсяг фінансування програми становить 298,349 млрд гривень, з яких 178 млрд гривень – за рахунок Державного дорожнього фонду, 113,8 млрд гривень – за рахунок інших джерел.

Глава «Укравтодору» Славомір Новак, представляючи програму на засіданні уряду, заявив, що за п’ять років планується об’єднати хорошими автошляхами усі обласні центри країни.

Він також наголосив, що «ми плануємо поступово відійти від поточних середніх ремонтів і здійснювати капітальний ремонт, реконструкцію і нове будівництво».

За словами Новака, до кінця 2022 року в Україні може бути відремонтована половина загальної мережі доріг державного значення – близько 20 тисяч кілометрів.

«Крім того, планується, що з 2020 року ямковий ремонт буде тільки аварійним і стане винятком, а поточний середній піде в історію. В цілому за п’ять років основні ремонтні роботи будуть здійснені за основними міжнародними напрямками», – додав Новак.

Нагадаємо, у держбюджеті на 2018 рік 44 млрд гривень закладено на ремонт доріг, з них 32,6 млрд гривень – бюджет Державного дорожнього фонду. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему