20 Березня 2018
Новини

Кого звільнили від сплати податку на спадщину

Кого звільнили від сплати податку на спадщину

Жителі України, які отримали спадщину від родичів другого ступеня споріднення, звільняються від сплати податку та подання декларації про факт отримання спадщини в 2017 році.

Слід зазначити, що до другого ступеня споріднення відносяться рідні брати і сестри, бабусі і дідусі (батьки батька і матері), а також онуки. У зв’язку з тим, що податок не стягується, не потрібно проводити оцінку успадкованого майна.

Нагадаємо, що за нульовою ставкою також обкладається спадок від родичів першого ступеня, тобто подружжя, батьків і дітей, в тому числі, усиновлених.

У профільному міністерстві нагадують, що передбачено три види ставок для податку на доходи фізичних осіб: нульова, 5% і 18%. При цьому, якщо громадянин успадковує майно від резидента (крім, першого та другого ступеня споріднення), то платить 5-відсотковий податок. При отриманні на території нашої держави спадщини від нерезидента необхідно сплатити податок на доходи фізичних осіб в розмірі 18%.

Читайте також: Золотий дощ: у спадок чоловік залишив дітям 1,2 мільйона дрібних монет

Також спадкоємці зобов’язані сплатити і військовий збір, який становить 1,5% від вартості успадкованого майна. Виняток становлять лише особи, які отримали доходи, що оподатковуються за нульовою ставкою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему