16 Березня 2018
Новини

Вражаюче відео: зі оскаженілого підйомника люди вискакували на ходу

Вражаюче відео: зі оскаженілого підйомника люди вискакували на ходу

Серед постраждалих, які наразі залишаються в клініці, четверо громадян Росії, двоє громадян України, один громадянин Швеції та один громадянин Грузії.

Неприємний інцидент стався на гірськолижному курорті Гудаурі в Грузі. Потужний підйомник зламався і почав на шаленій швидкості рухатися у зворотньому напрямку, у результаті чого травмувалося не менше 8 людей.

Пише Україна молода.

Найважчі травми отримали двоє осіб: громадянин України, у якого зламана рука, та вагітна громадянка Швеції, що скаржилася на болі в спині. 

Більшість із людей, що були на підйомнику, змогли зістрибнути до того, як кабіни почали битися одна об одну. Постраждалих відправили в місцеву лікарню.

Керівництво курорту обіцяє компенсувати вартість лікування.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, надзвичайна ситуація сталася після того, як на підйомнику раптово зникло світло. Гальма підйомника теж не працювали, тому кабіни із туристами почали із прискоренням скочуватися вниз.

У компанії «Енерго про-Джорж» спростували інформацію про те, що аварія на канатці могла бути зумовлена відключенням електроенергії, там заявили журналістам, що на курорті Гудаурі «жодного аварійного відключення електроенергії або зміни параметрів напруги не було».

У зв'язку з подією, МВС Грузії розпочало слідство про «порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, повітряного або підвісного транспорту».

Довідково:

Гудаурі є одним з найпопулярніших гірськолижних курортів Грузії. Він розташований на висоті понад 2 тис. метрів над рівнем моря. Висота снігового покриву на схилах становить 1,5 метра. Більшість гірськолижних трас на курорті розраховані на новачків, дітей та любителів, але є траси і для професіоналів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему