15 Березня 2018
Новини

Українка вразила родину китайця-нареченого, відмовившись від викупу – квартири і десятків тисяч доларів

Українка вразила родину китайця-нареченого, відмовившись від викупу – квартири і десятків тисяч доларів

Торговий агент Хе Пенвей, родом із провінції Шаньсі, і перекладач Інеса з України вирішили пробратися, коли минув рік із моменту їхньої першої щасливої зустрічі в Пекіні. Про це пише ресурс The Star Online.

Родина китайського нареченого з приводу весілля, що наближалося, переживала змішані почуття: з одного боку, батьки раділи за сина, який знайшов своє кохання, з іншого – їх змушувала серйозно турбуватися думка про те, що належить виплатити майбутнім українським сватам викуп за наречену, як цього вимагають традиції Піднебесної.

Адже, за китайським звичаєм, наречений чи його батьки повинні до весільної церемонії заплатити родині невістки гроші чи передати майно. Сума викупу варіюється, та зазвичай це тисячі доларів, нерухомість тощо. Для прикладу, в столиці КНР Пекіні середня «такса» викупу за молоду становить 200 000 юанів, що еквівалентно 31,5 тисячі доларів, і квартира.

Та українка і її родина відмовилися приймати таке «придане» від новоспечених родичів із Китаю. «Сім’я дівчини не призначила ціну за наречену і не поставила вимогу, щоб ми купили квартиру чи машину», – розповів китайським ЗМІ вражений батько жениха Хе Цзяньго.

Весілля відгуляли 8 березня, і воно стало справжньою подією в рідному місті нареченого. Нині Інеса і Хе збираються започаткувати власний бізнес, а через кілька років хочуть зіграти ще одне весілля в Україні – в традиційному українському стилі. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему