15 Березня 2018
Новини

Знайшли спосіб зламати комп’ютер через навушники

Знайшли спосіб зламати комп’ютер через навушники

Дослідницька група з університету імені Давида Бен-Гуріона в Негеві (Ізраїль) провела експеримент із захоплення даних за допомогою навушників і динаміків комп’ютера. Про новий метод повідомило Bleepingcomputer.

Спосіб проведення атаки, названий фахівцями MOSQUITO, припускає зараження комп’ютера спеціальним вірусом, який здійснює реверсію вихідних аудіороз’ємів. Інфікована машина, по суті, перетворює динаміки і навушники одночасно і в передавачі звукової інформації, і в якусь подобу мікрофонів.

Шкідливе програмне забезпечення здатне перетворювати локальні збережені на комп’ютері файли в аудіосигнали і передавати їх зловмисникам. Машина-приймач, використовуючи той же вірус, приймає інформацію через динамік або навушник, а потім перетворює його знову у файл.

У проведеному експерименті брав участь масив двійкових даних, який передавався на відстані від одного до дев’яти метрів. Швидкість обміну сягає 1800 бітів у секунду. При цьому шум навколишнього середовища, людська мова або музика не внесли істотних перешкод у шкідливі дії вірусу.

За даними дослідників, швидкість передачі інформації різко падає, коли динаміки двох комп’ютерів не звернені один до одного або при обміні даними змінюється звукова частота. Фахівці пояснюють це початковою оптимізацією аудіосигналів комп’ютера під слух людини, а не під машинне сприйняття.

Експерти відзначають, що навряд чи подібні проблеми для зловмисників стануть критичними. Яким чином можна уникнути такої атаки, поки невідомо.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему