14 Березня 2018
Новини

За скільки продали гігантський алмаз?

За скільки продали  гігантський алмаз?

Один з найбільших у світовій історії алмазів «Легенда Лесото» проданий за 40 мільйонів доларів, повідомила британська компанія Gem Diamonds Ltd Twitter.

«Gem Diamonds повідомила, що алмаз виняткової якості масою в 910 каратів досяг вартості 40 мільйонів доларів на торгах в Антверпені, що відбулися 12 березня 2018 року», – уточнили в компанії.

Алмаз знайшли на руднику Letseng в Королівстві Лесото на півдні Африки. Дорогоцінний камінь став п’ятим за величиною серед тих, які будь-коли знаходили. Мінерал належить до алмазів другого типу, які майже не містять домішок азоту і є одними з найдорожчих у світі.

Рудник Letseng славиться розмірами і якістю видобутих там дорогоцінних каменів. З 2006 року тут були знайдені чотири з 20 найбільших білих алмазів світу. Найбільшим з них є «Обіцянка Лесото» (Lesotho Promise) вагою 603 карати, або 121 грам.

У вересні 2017 року Канаді був проданий найбільший у світі алмаз Lesedi La Rona. Покупцем стала компанія Graff Diamonds, сума угоди сягнула 53 мільйонів доларів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему