14 Березня 2018
Новини

У Луцьку відзначили День добровольця

У Луцьку відзначили День добровольця

14 березня – у День українського добровольця біля пам'ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні — Загинули за єдність України», що в центральній частині міста відслужили панахиду.

Також, з цієї нагоди з цієї нагоди у Свято-Троїцькому кафедральному соборі відбувся молебень. На Театральному майдані священнослужителі УПЦ КП відслужили панахиду, яку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Потім представники влади і громадськості поклали квіти до пам'ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні — Загинули за єдність України».

У заходах взяли участь представники влдаи, військовослужбовці, громадськість та молодь.

Нагадаємо, саме 14 березня 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.

Загалом із початку російської агресії лави Збройних сил України поповнили понад 100 тисяч добровольців, а у воєнному конфлікті на сході країни брали участь майже 40 добровольчих батальйонів.

Переважна більшість із них трансформувалися у військові частини силових структур, але є й такі, що продовжують залишатися цілком незалежними формуваннями. Тепер добровольці добре інтегровані у Збройні сили України, вони виконують вагомі військові завдання, а також пройшли пекло найтяжчих бойових операцій: Донецький аеропорт, Іловайськ, Широкине, Мар’їнка.

Довідково:  

День українського добровольця установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Інший яскравий приклад – легіон Українських Січових Стрільців, що теж формувався виключно на добровольчих засадах. Події Першої світової війни, протистояння Австро-Угорщини Росії українці вирішили використати задля втілення заповітної мрії про незалежність України. До лав УСС записалося майже 20 тисяч добровольців, але згодом австрійська влада дозволила лише 2500 воякам прийняти присягу й утворити легіон УСС. 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему