14 Березня 2018
Новини

У віці 76 років помер найвідоміший фізик світу Стівен Гокінг

У віці 76 років помер найвідоміший фізик світу Стівен Гокінг

Англійський учений, фізик-теоретик Стівен Гокінг помер у віці 76 років. Він відійшов у кращий зі світів рано-вранці у середу в ніч на 14 березня у своєму будинку в Кембриджі.

«Ми глибоко засмучені тим, що наш улюблений батько сьогодні помер. Він був великим ученим і незвичайною людиною, чия робота і спадщина житимуть протягом багатьох років», – пише BBC із посиланням на заяву дітей ученого Люсі, Роберта і Тіма.

Співчуття висловив американський вчений у галузі інформатики Ендрю Ин. Він зазначив, що люди повинні прагнути жити таким же повним життям, як і Гокінг. На підтвердження цього Ин навів висловлювання фізика: «Я не боюся смерті, але й не поспішаю вмирати. Мені ще так багато потрібно зробити».

А астрофізик Ніл Деграссі Тайсон заявив, що смерть Гокінга залишила «вакуум у науці».

Також читайте: Стівен Гокінг: найцікавіші факти про генія

Якось сам Стівен Гокінг сказав: «Перспектива рано померти змусила мене зрозуміти, що життя варте того, щоб його прожити. У мене є відчуття, що, незважаючи на свій стан, я вніс значний вклад у людські знання». Життя померлого Гокінга було суцільною боротьбою за виживання, тому його біографія може стати прикладом для наслідування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему