14 Березня 2018
Новини

Українців кваплять з вибором сімейного лікаря

Українців кваплять з вибором сімейного лікаря

Чим раніше українці почнуть обирати сімейного лікаря, тим більше у них буде варіантів, а також впевненість, що саме цей лікар підходить.

Про це В. о. міністра охорони здоров’я України написала на своїй сторінці в Facebook.

«У квітні розпочнеться національна кампанія з вибору лікаря – кожен українець зможе вибрати собі сімейного лікаря (дорослі і діти), терапевта (дорослі) і педіатра (діти) і підписати з ним декларацію», – пояснила Супрун і зазначила, що сімейного лікаря можна буде обирати без прив’язки до місця реєстрації.

«Якщо у вас вже є лікар, який обстежує вас або членів вашої сім’ї, ви до нього звикли і довіряєте, просто підпишіть з ним декларацію. Якщо лікар, який вів вас до початку кампанії з вибору лікарів, вас не влаштовує, саме час знайти того, кому ви готові довірити своє здоров’я», – пояснила Супрун.

В. о. міністра нагадала, що декларація підписується безстроково і діє до моменту, поки пацієнт не вирішить змінити лікаря.

«Попередньо планується, що 1 сімейний лікар може підписати декларацію з 1800 пацієнтами, 1 лікар-терапевт – з 2000 пацієнтами, 1 лікар-педіатр – з 900 пацієнтами», – написала Супрун.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему