12 Березня 2018
Новини

Параолімпійці здобули друге «золото» для України

Параолімпійці здобули друге «золото» для України

 В Паралімпійських іграх 2018, які проходять у Пхьончхані, беруть участь 567 спортсменів з 49 країн. Україну представляють 20 паралімпійців та 10 гайдів у трьох видах спорту: біатлон, лижні гонки і сноуборд. Змагання триватимуть до 18 березня. Про це йдеться на офіційному сайті змагань.

У неділю, 11 березня, Максим Яровий переміг в лижній гонці на 15 кілометрів серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та приніс другу золоту медаль українській збірній.

«Я дуже задоволений. Це моє перше «золото» за 8 років. Мене переповнює відчуття радості. Останнє коло було найважче. На підйомах трошки «завис». Мені здалося, що я там втратив десять секунд, а виявилось, що навпаки 43,7 секунди додав від найближчого суперника. Я дуже радий. В душі вибух, справжнє полум’я… Немає слів просто», – прокоментував свою перемогу Максим Яровий.

Це вже четверта нагорода Ярового на Паралімпіадах, але перше його "золото". Чотири роки тому в Сочі він виграв дві срібні та одну бронзову медалі.

Читайте також: Паралімпійські ігри 2018 стартують 9 березня

Параолімпійці здобули друге «золото» для України

Перше "золото" Україні приніс біатлоніст Віталій Лук'яненко, вигравши спринт серед чоловіків з вадами зору.

"Бронза" - в Анатолія Ковалевського. Ще 5 наших біатлоністів - у топ-12: четвертий - Ярослав Решетинський, п'ятим фінішував Юрій Уткін, шостим - Дмитро Суярко, восьмим став Олександр Казік, дванадцятий - Олександр Махоткін.

Тепер в активі збірної України шість нагород: два «золота», «срібло» та три «бронзи». У загальному заліку зараз «синьо-жовта» команда посідає п’яте місце, поділивши його зі збірною Канади.
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему