8 Березня 2018
Новини

Google звинуватили в розробці штучного інтелекту для армії США

Google звинуватили в розробці штучного інтелекту для армії США

Google уклав партнерство з Міністерством оборони США для розробки алгоритму, що аналізує дані з безпілотників.

Причиною звернення американського військового відомства до сторонніх організацій стало те, що Пентагон не справляється з масивом даних, які приходять від дронів - аналітики відомства фізично не встигають відслідковувати  матеріал. Відзначається, що Міноборони витратило значні ресурси на передові технології для збору інформації, але відстало в створенні інструментів для її аналізу.

Йдеться про технологію під назвою Maven. Вона призначена для автоматичного розпізнавання транспортних засобів та інших об'єктів в кадрі по 38 параметрам. Крім цього, Maven дозволяє відстежувати людей у ??міру їх пересування.

В кінці лютого стало відомо, що підрозділ Google під назвою DeepMind розробляє штучний інтелект, який пророкує зміни в стані пацієнта, які можуть привести до смерті. Для своїх цілей розробники скооперувалися з Міністерством у справах ветеранів США. Експерти «згодували» нейромережі історію хвороб близько 700 тисяч колишніх військовослужбовців. Передбачається, що після аналізу цих записів система навчиться якомога раніше виявляти деякі хвороби, такі як гостра ниркова недостатність або пневмонія.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему