7 Березня 2018
Новини

Волинські спортсменки їдуть на Паралімпійські ігри у Пхьончхані

Волинські спортсменки їдуть на Паралімпійські ігри у  Пхьончхані

Найтитулованіша спортсменка збірної України у теперішньому складі Юлія Батенкова-Бауман та дебютант змагань  Богдана Конашук.

На зимових Паралімпійськиї іграх у Ванкувері та Сочі Юля здобула 13 нагород (9 срібних та 4 бронзових). Проте титулована лижниця і біатлоністка ще жодного разу не виборола бажане золото. На Паралімпіаді в Сочі Батенковій-Бауман не вистачило лишень 3 секунди, щоб стати на найвищу сходинку п’єдесталу. І саме це буде головною мотивацією для українки у Пхьончхані – їй потрібне саме «золото».

Юлія Батенкова-Бауман до 8 років вона займалася гімнастикою у Сімферополі, проте одне ДТП змінило її життя: в аварії загинула її мати та брат, а сама Юлія втратила руку. Зараз займається лижними гонками та біатлоном у Волинському обласному центрі «Інваспорт».

До речі, вперше в історії України чемпіони та призери Паралімпійських ігор будуть відзначені в рівній мірі з олімпійцями.

За «золото» паралімпійці отримають премії у розмірі 125 тисяч доларів США, за «срібло» – 80 тисяч та за «бронзу» – 55 тисяч. До цього часу паралімпійські спортсмени отримували втричі менше.

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему