7 Березня 2018
Новини

Паралімпійські ігри 2018 стартують 9 березня

Паралімпійські ігри 2018 стартують 9 березня

Під синьо-жовтим прапором виступатимуть 30 спортсменів, серед яких 10 помічників для атлетів з вадами зору.

Збірна України традиційно є одним із фаворитів змагань, адже останні три Паралімпіади завершує у п’ятірці найсильніших команд світу.

Українські пара олімпійці кажуть, що і зараз в Пхьончхані не збираються змінювати тенденцію. Їдуть лише за нагородами, а не просто для досвіду. Пише Радіо Свобода.

Загалом, у Пхьончхані розіграють 80 комплектів нагород у 6 видах спорту. Україна виступатиме лише у біатлоні, лижних гонках та сноуборді.

Майже у кожній дисципліні змагання відбуватимуться у трьох видах: сидячи, стоячи та серед спортсменів з вадами зору, таким атлетам допомагатимуть.

Перші змагання для українців у цьому виді спорту розпочнуться вже 11-го березня о 3:00 за київським часом.

Як кажуть самі спортсмени, прогнози – справа невдячна. Тим більше у Пхьончхані, де крім зусиль атлетів, багато чого вирішує погода. Проте, враховуючи минулі виступи українських паралімпійців – без «золота» команда не залишиться.

Найрезультативнішими Паралімпійські ігри стали у Турині у 2006 році. Тоді українці здобули 25 нагород, 7 з яких золоті. Команда посіла третє місце у турнірній таблиці за кількістю здобутих нагород.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему