6 Березня 2018
Новини

Де і о котрій у Луцьку має бути тиша

Де і о котрій у Луцьку має бути тиша

Низці закладів заборонять цілодобову роботу, а ще частині обмежать після 22.00 години.

Загалом, правила дотримання тиші в Луцьку затвердили ще в 2008 році, в 2015 вносили зміни й така потреба виникла й зараз. Власне, про нові правила тиші в обласному центрі Волині йшлося під час круглого столу щодо обговорення проекту рішення міської ради «Про внесення змін до рішення міської ради від 23.12.08 № 33/5 «Про затвердження Правил додержання тиші в громадських місцях на території міста Луцька» у конференц-залі департаменту ЦНАП. Пишуть Волинські новини.

Начальник управління розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай розповіла, що одна з основних змін – обмеження режиму роботи інтернет-кафе та лотерей до 22:00, «адже ми знаємо, що з цим відбувається по місту, вони працюють у закритому режимі, є багато скарг від мешканців».

Друга зміна стосується усіх суб’єктів господарювання, які будуть зобов’язані встановлювати відеокамери нагляду і зовнішні, і внутрішні, якщо працюють після 22:00. «Раніше це було обов’язком лише для тих, хто працював з 23:00. Це потрібно, адже законодавство передбачає дотримання режиму тиші саме з 22:00 і до 8:00», - зазначає Рибай.

Зміни передбачають й те, що подаючи документи на дозвіл діяльності, суб’єкти господарювання мають подавати заміри шумового навантаження.

Учасники громадського обговорення зауважили, що документ мають намір доопрацювати і в квітні винести на затвердження.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему