6 Березня 2018
Новини

Google зможе передбачати смерть?

Google зможе передбачати смерть?

 

Підрозділ Google під назвою Deep Mind розробляє штучний інтелект, який пророкує зміни в стані пацієнта, які можуть призвести до смерті.

Про це повідомляється в deepmind.

Для своїх цілей розробники скооперувалися з Міністерством у справах ветеранів США. Експерти «згодували» нейромережі історії хвороб близько 700 тисяч колишніх військовослужбовців. Передбачається, що після аналізу цих записів система навчиться якомога раніше виявляти деякі хвороби, такі як гостра ниркова недостатність або пневмонія.

Розробники звернули увагу саме на ці захворювання, тому що вони виникають раптово й іноді безсимптомно. «Вони можуть вражати людей будь-якого віку і часто починаються після звичайних процедур і операцій, таких як заміна тазостегнового суглоба», – йдеться в блозі компанії. Експерти також додали, що 11 відсотків усіх випадків смерті в лікарні обумовлені погіршенням самопочуття пацієнта, а зміни в стані хворого не завжди можуть помітити на ранній стадії лікування.

Deep Mind допоможе медсестрам правильно і своєчасно доглядати за хворими. Крім того, зменшиться кількість лікарських помилок, пов’язаних із людським фактором. Також фахівці планують застосувати аналогічні підходи до інших ознак погіршення стану пацієнта.

У липні 2017 року розробники з Deep Mind створили систему штучного інтелекту, яка навчилася долати перешкоди і переміщатися по незнайомій місцевості.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему