2 Березня 2018
Новини

На кір захворіло 67 волинян

На кір захворіло 67 волинян

Загалом в області утримується нестійка епідеміологічна ситуація.

За словами виконувача обов’язків директора державної установи «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я» Наталії Янко, нині найбільше захворювань зафіксовано на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Окрім того, продовжує зростати кількість хворих на кір, а незабаром прогнозують загострення епідеміологічної захворюваності на дифтерію та правець. Причина того – низький рівень охоплення щепленням дитячого та дорослого населення. Повідомили у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

«Ситуація із захворюваністю на кір залишається напруженою. Всього за 2018 рік в Україні на кір захворіло 6 тисяч осіб. Від ускладнень померло семеро, з них 5 – діти. Із жовтня 2017 року на Волині захворіло 67 людей, у тому числі 27 випадків у поточному році. Охоплено 7 районів області та місто Ковель. Із числа захворілих 70% становлять діти. Є тенденція до стабілізації, але вона досить не стійка. Небезпечно, що кір реєструють в організованих колективах – це школи, дитячі садочки та інші. Основна ж причина – відсутність щеплень або вакцинація із порушенням календаря щеплень», – повідомила Янко.

Разом із тим, директор Волинського обласного лабораторного центру наголосила, на ускладненнях кору – менінгіти, енцефаліти та корові пневмонії. Тим не менше, в Україні достатня кількість вакцини. До слова, днями надійшло 200 тисяч доз препарату проти кору, краснухи, епідеміологічного паротиту.

Довідково:

За повідомленням Всесвітньої організації охорони здоров’я, в Європі зареєстровано понад 21 тис. випадків захворювання на кір. Тож в рейтингу країн, які постраждали від спалаху кору, Україна посіла третє місце після Румунії та Італії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему