1 Березня 2018
Новини

На Північному полюсі встановилася аномальна спека

На Північному полюсі встановилася аномальна спека

Кліматолог Зак Лабі (Zack Labe) з Каліфорнійського університету в Ірвайні розповів про аномальну відлигу в цьому морі, в результаті якої середня арктична температура лютого 2018 року була вища від норми на 20 градусів. Про це повідомляє sciencealert.com.

Відповідно до системи глобального прогнозу США (англ. Global Forecast System), раптове потепління може призвести до збільшення температури в Арктиці до плюс двох градусів протягом наступних місяців. Температура повітря в районі, розташованому на північ від полярного кола, на цей момент уже наблизилася до точки замерзання води.

Аномальні відлиги на Північному полюсі рідкісні, проте останніми роками відбуваються все частіше. Дослідження показують, що ці явища також стають більш тривалими. За період 1980 – 2010 років потепління схожого масштабу траплялося тільки чотири рази, стільки ж відлиг зафіксовано і в останні п’ять років.

За словами вчених, причиною є зменшення льоду в Арктиці, в результаті чого тепло, що міститься в океанах, починає інтенсивно виділятися в атмосферу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему