28 Лютого 2018
Новини

Заблокували роботу Луцької міської ради

Заблокували роботу Луцької міської ради

Сесія Луцької міської ради почалася із блокування трибуни кількома депутатами, зокрема Юлією Вусенко, Аллою Надточій, Павлом Данильчуком, й кількома активістами.

Схоже, акція мала очевидний запланований провокативний характер. Активісти вимагали зняти з порядку денного розгляд питання про надання в оренду земельної ділянки для будівництва нового житлового комплексу «Житловий квартал» на вулиці Рівненській, 119 та Вороніхіна, 37. Коли депутати більшістю проголосували проти зняття питання з порядку денного, Данильчук вибіг до трибуни, за ним послідували ще кілька депутатів і активістів.

Активісти закидали звинувачення,  мовляв питання передачі землі порушували в засекреченому форматі. Натомість депутат Євген Ткачук зазначив: «Земельна комісія проводилася при телебаченні, з участю журналістів, усіх членів комісії, вона проводилася відкрито і прозоро».

Дозвіл на будівництво нового ЖК видали за умови безоплатної передачі кількох земельних ділянок тим, хто потребує найбільше, зокрема і учасникам АТО.

Читайте також: 10 мільйонів гривень виділять на добудову луцької школи

«На сьогодні всі забудовники самі до нас приходять і відкрито пропонують безкоштовні квартири для учасників АТО, пропонують внесення пайової участі – це все відбувається прозоро. Садочок на 200 місць буде безкоштовно в місті зведений. А хто із цих крикунів (активістів. – Авт.) хоч щось зробив для міста? Вони тільки кричать. А якщо не хочуть працювати, то нехай здають мандати і йдуть. А не створюють тут хаос».

Депутат Ігор Поліщук зазначив: «За рік часу ми домовилися про 14 безкоштовних квартир від забудовників для учасників АТО, за скільки квартир домовилися Вусенко, Юрій Моклиця? Скільки Ви, так звані активісти, забезпечили безкоштовних квартир для тих, хто давно чекає на них?».

Нагадуємо, Луцьк може стати молодіжною столицею України

Григорій Пустовіт просив активістів Рижкова і Моклицю відійти від трибуни, адже вони не мали права перебувати там, про що зачитав відповідну статтю.

«Юра, ти за рік не спромігся канали в парку прочистити! Коли ти прозвітуєш, що зробив за рік?» – звернувся Ігор Поліщук до Юрія Моклиці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему