26 Лютого 2018
Новини

26 лютого: кого привітати з днем ангела

26 лютого: кого привітати з днем ангела

Цього дня відзначають іменини Світлана (Фотинія), Зоя, Костянтин.

Як ім’я вплинуло на формування характеру нинішніх іменинників та яка доля чекає на «винуватців свята»?

СВІТЛАНА

Ім’я Світлана має кілька версій походження. Утворилося воно шляхом складання двох понять «світло» і «лан». «Світло» означає буквально – «світло», «лан» на давньоруському значить «земля». Виходить, що ім’я Світлана означає «Світло Землі». Також трактують як «світла». Може тлумачитися, як світла зовні, наприклад, «світловолоса», так і «чиста душею». За третьою версією, ім’я Світлана є калькою грецького імені Фотинія, під яким відбувається у православних хрещення Світлан. Ім’я Фотинія дослівно з грецької мови перекладається як «світло».

Світлана справляє враження легкої, світлої і товариської дівчини. Однак насправді Світлана – справжній командир, що володіє дуже суперечливим характером. З одного боку вона надзвичайно добра до людей, але при необхідності може завдавати болю так, що мало не здасться. Світлана страждає маніакальною акуратністю і завищеною самооцінкою, в той же час це дуже безкорислива людина, наполеглива і рішуча. Світлана не боїться праці, володіє дипломатичністю, але все це псується бажанням командувати. У чоловічому товаристві Світлані завжди легше, з жінками їй досить складно знайти спільну мову. Хоча дівчина трепетно ставиться до своєї сім’ї, з пересудами і громадською думкою вона рахуватися не звикла. Навіть навпаки, чим більше про неї говорять, тим краще вона себе почуває. Світлана досить недовірлива, особливо щодо чоловіків. Вона вважає, що покладатися ні на кого не можна. Щастя не завжди супроводжує Світлану. Хоча має про себе високу думку, успіхи в навчанні у неї дуже навіть середні. Відповідальність за долю Свєти доводиться брати на себе її батькам, оскільки в юності вона з однаковою ймовірністю може схилитися і на сторону добра, і на сторону зла. Характер Світлани формує те, що її оточує: батьки, обстановка і вона сама. В кінцевому підсумку все залежить від бажання дівчини. Вона здатна зробити себе сама. У Світлані чітко виділяється духовне начало. Її помисли і прагнення чисті і легкі. Це дуже артистична і контрастна дівчина. Вона з радістю поспішає туди, де її чекають. Світлана володіє тонким інтелектом. Найголовніше для неї – близькість з рідними людьми. Світлана – чуйний друг. Вона добре впливає на тих, хто опиняється поруч із нею. Дає своєчасні поради, здатна на безкорисливу допомогу. Після спілкування зі Світланою в душах людей залишається тепло і надія. Це чарівна жінка-загадка.

 

КОСТЯНТИН

В основі цього імені латинський корінь, що означає «стійкий, постійний».

У дитинстві дуже боязкий, увесь час перебуває в стані тривоги. Дуже важко звикає до чужих людей і нової обстановки. Звикання до дитячого садка й школи вимагає від Костянтина значних зусиль і коштуватиме батькам чималих хвилювань. З віком позбудеться від комплексу страху, але сходитися з людьми буде важко. Друзів має небагато, але всі вони перевірені часом.

ЗОЯ

Ім’я Зоя в перекладі з давньогрецької мови означає «життя». Це ім’я відповідає біблійному Єва і давньослов’янському Жіве. 

Жінка з таким ім’ям має врівноважену і стійку психіку, сильну волю. Зоя не вимагає від життя занадто багато, а приймає його таким, яким воно є. Вона не мріє змінити весь світ, а також не прагне накопичити багатство, так як абсолютно байдужа до цього. Будь-які повороти в житті Зоя сприймає як належне, витягуючи з кожної життєвої ситуації хоч який-небудь урок. Вона не любить переїжджати з місця на місце, міняти обстановку, тому що враження, отримані під час переїзду, сильно стомлюють її психологічно. Зоя ніколи не будуватиме свою кар’єру будь-якими способами. Спокійно ставиться до хай навіть невеликого призначення або підвищення по службі. Зазвичай вона добре проявляє себе на керівній посаді в невеликому, переважно жіночому, колективі. Має здатність гасити будь-які плітки й інтриги, що виникають між колегами по роботі, не займаючи в суперечці якусь певну сторону. Найкраще здатності Зої можуть бути задіяні в гуманітарних науках. Її потенціал може реалізуватися в «живих» професіях. Наприклад, Зоя із задоволенням стане зоологом, ботаніком, тваринником, навіть у живопису вона буде бачити щось живе і з радістю може стати художником. Особисте життя в неї не завжди складається вдало. Зоя чудово розбирається в психології чоловіків, і це відіграє не останню роль в її взаєминах із ними. Найбільше її приваблюють чоловіки, які мають досвід в життєвому плані. У чоловікові Зоя прагне бачити особливого партнера – неповторного і єдиного. А ось до вибору майбутнього чоловіка вона підходить дуже серйозно і досить довго не може визначитися. У шлюбі Зоя намагається ставитися до чоловіка шанобливо, проявляючи при цьому до нього ніжність і доброту. Вона прекрасна господиня, а також любляча дружина, мати і бабуся. У Зої не завжди складається щасливий шлюб, але, незважаючи на це, вона завжди прагне бути відданою своїй родині. Вона завжди інтуїтивно відчуває, де хороша людина, а де погана; з ким можна спілкуватися, а з ким ні. Зоя може швидко вловити навіть найменші зміни в стані людини, а також «прочитати» її думки з міміки і голосу. У розмовах із людьми, які її оточують, Зоя іноді висловлюється категорично, але, незважаючи на це, в ній можна знайти цікавого і привабливого співрозмовника.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему