23 Лютого 2018
Новини

За торгівлю людьми затримали 27-річного волинянина

За торгівлю людьми затримали 27-річного волинянина

Ще у 2016 році зловмисник завербував у трудове рабство чотирьох волинян.

Як поінформували у секторі комунікації поліції Волинської області, лише 21 лютого співробітники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми спільно із слідчим слідчого управління волинської поліції затримали 27-річного жителя Володимира-Волинського, який із січня по травень 2016 року завербував та перемістив до Республіки Білорусь чотирьох волинян.

Усі вони віком від 20-ти до 50-ти років.

Читати також: Затримали на «гарячому» торговця людьми, який вербував українок у сексуальне рабство

«Зловмисник обіцяв потерпілим, що влаштує їх на роботу в колгоспі в сусідній державі. Переправивши волинян через державний кордон, правопорушник здійснював їх примусову трудову експлуатацію. На даний час йому оголошено про підозру у вчиненні злочину… Суд обрав правопорушнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті, зокрема, передбачає позбавлення волі строком від п’яти до 12 років з конфіскацією майна», – повідомив керівник головного управління Нацполіції у Волинській області Петро Шпига.

Також, встановлено, що зловмисник забрав у заробітчан документи, здійснював тиск та залякував їх, а заробітну плату потерпілих привласнював.

Під час проведення санкціонованого обшуку в помешканні правопорушника поліцейські виявили, ще двох осіб, які, можливо, також незаконно експлуатувалися ним. За цим фактом поліція також проводить перевірку.

Крім того, тривають заходи, спрямовані на встановлення й інших осіб причетних до незаконної діяльності, організованої волинянином, а також громадян, котрі постраждали в її внаслідок.

 

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему