22 Лютого 2018
Новини

Музиканти гурту «Давня казка» розповіли дітям про свою творчість

Музиканти гурту «Давня казка» розповіли дітям про свою творчість

Сьогодні у Волинській обласній бібліотеці для дітей було весело та гамірно. Під звуки гітари, акордеону та труби лунали українські пісні.

Це свято для усіх, хто завітав у бібліотеку, подарували Євген Чепіль, Михайло Дудай та Андрій Єдинак з гурту «Давня казка» під час творчої зустрічі «Ллється магія мелодій».

Гості розповіли учням гімназії № 4 імені Модеста Левицького історію створення гурту. Вони зазначили, що назва колективу походить від назви знаменитого твору великої поетеси, нашої землячки Лесі Українки. Основне кредо гурту можна окреслити словами із поеми «Давня Казка»:

«Та чого там, люди добрі,

За новинками впадати?

Може, часом не завадить

І давніше пригадати?..»

Загалом, як розповіли хлопці, їхня мета – створити самобутню музику, відроджувати українські народні пісні, популяризувати вітчизняну культуру. У їхньому репертуарі дуже багато українських народних пісень, а також авторських, слова і музику яких пише Євген Чепіль.

Багато цікавих запитань виникало у дітей під час спілкування з гостями, на які вони залюбки відповідали. А наостанок була фотосесія та обіцянка, що презентація нового альбому гурту «Давня казка» відбудеться у бібліотеці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему