22 Лютого 2018
Новини

Хлопчика, який провалився під лід, врятував брат

Хлопчика, який провалився під лід, врятував брат

Дітвора з села Рахни Вінницької області вийшла в морозний січневий день до річки з’їжджати з гірки.

Санки чотирирічного Максима наскочили на горбок, і дитину занесло на тонкий лід річки. Хлопчик пішов під воду з головою. Старший брат Артем першим кинувся на допомогу дитині. Він став ламати лід у напрямку протилежного берега, і в результаті йому вдалося витягнути брата. Дорослі занесли Максима в будинок, почали робити штучне дихання.

– Серце ледь билося, він не реагував абсолютно ні на що. Згадала все, чого вчили в школі щодо надання першої допомоги людині в надзвичайній ситуації, – розповідає сусідка Вероніка Носкова. – На березі прочистили йому дихальні шляхи, а поки дитину несли в будинок, подзвонила фельдшеру і в «швидку». Фельдшер приїхала хвилин через п’ять-сім, повезли в лікарню в райцентр за 18 кілометрів.

Читайте також: Як поводитися на льоду, щоб не втрапити в біду

Близько тижня Максиму довелося полежати в палаті, зараз він вже повернувся додому – гуляє на вулиці і майже не згадує про небезпечну пригоду.

13-річний Артем, звичайно, пережив шок. Але героєм себе не вважає, для нього головне те, що брат живий. Всього в родині виховується семеро дітей.

Нагадуємо, Виявлено тіло хлопчика, який провалився під лід 12 днів тому на Стиру

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему