20 Лютого 2018
Новини

100% волинських аптек-учасників почали видавати населенню «Доступні ліки»

100% волинських аптек-учасників почали видавати населенню «Доступні ліки»

МОЗ звітує: 90 відсотків аптечних закладів, що брали участь у програмі «Доступні ліки», на цей час переуклали необхідні угоди і почали відпускати лікарські препарати від серцевих хвороб, діабету і астми.

Урядова програма «Доступні» ліки повністю відновила свою роботу, інформує прес-служба МОЗ України. Зокрема, у Волинській області станом на сьогодні усі аптеки, що брали участь у держпрограмі торік, уже переуклали відповідні угоди і почали видавати людям ліки за рецептами від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету другого типу та бронхіальної астми.

Зокрема, в обласному центрі Волині м. Луцьку це аптеки, розміщені за адресами:   вул. Львівська,61;   вул. Драгоманова,11;   просп. Волі, 66а;   просп. Грушевського, 28;   просп. Волі, 3;   вул. Львівська,61;   просп. Грушевського,1;   просп. Відродження,13;   вул. Конякіна, 12б;   просп. Відродження,13;   вул. Гордіюк,47;   просп. Соборності,11;   вул. Ковельська, 47;   вул. Львівська, 61а;   вул. Стефаника, 3а;   просп. Волі, 66а;   просп. Перемоги,16;   просп. Волі,66;   бульвар Дружби Народів, 1;    просп. Волі,4;   вул. Чорновола, 1.

Також відновили свої угоди 100% закладів-учасників програми в таких областях, як Вінницька, Закарпатська, Кіровоградська, Луганська, Львівська та Миколаївська.

Відсоток переукладених угод із аптеками в усіх регіонах становить наразі 90%. Отримати ліки, які увійшли до переліку програми, українці можуть в 6240 аптечних закладах по всій країні. За даними Мінздоров’я, місцева влада вже довела програмні кошти до кінцевих розпорядників і лише за минулий місяць наші співгромадяни отримали ліків за 439 тисячами рецептів на загальну суму 16 млн 300 тис грн.

Нагадаємо, 5 лютого поточного року Міністерство охорони здоров’я затвердило новий реєстр препаратів урядової програми «Доступні ліки» – третій з початку її дії. До переліку ввійшло 239 препаратів 48 виробників. Список безоплатних ліків розширено на 13 найменувань. В новому реєстрі вже міститься 47 препаратів, що на 100% відшкодовуватимуться коштом держави.

Щоб отримати препарати за програмою, слід звернутись до лікаря, аби він виписав рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та одержати необхідний лікарський засіб.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему