20 Лютого 2018
Новини

Американець украв палець у воїна Теракотової армії

Американець украв палець у воїна Теракотової армії

Американець Майкл Рохана на вечірці «Потворний светр» в музеї інституту Франкліна в штаті Філадельфія вкрав палець у статуї воїна Теракотової армії вартістю 4,5 мільйона доларів. Про це повідомляє nydailynews.com.

За інформацією ФБР, чоловік  проник 21 грудня 2017 року в закритий виставковий зал Теракотової армії із гробниці китайського імператора Цинь Шихуанді й відламав палець у одної зі статуй. Співробітники музею виявили пропажу лише восьмого січня. Викрадення пальця зафіксували камери відеоспостереження.

13 січня співробітники ФБР вирушили до чоловіка додому. Він добровільно дістав з верхнього ящика столу вкрадений фрагмент статуї. В цей час у суді тривають слухання у справі про крадіжку. В судових документах ідеться, що палець статуї вже понад сто років є об’єктом культурної спадщини.

Теракотова армія – це поховання понад восьми тисяч повнорозмірних теракотових статуй китайських воїнів і їхніх коней біля мавзолею імператора Цинь Шихуанді в Сіані. Погребище виявили в березні 1974 року під час буріння артезіанської свердловини. У 1987 році ЮНЕСКО включило Теракотову армію в список всесвітньої спадщини як частину комплексу гробниці першого імператора династії Цинь.

Нагадуємо, Секс-скандал у музеї: чи залишать картину з дівчинкою із розставленими ногами?

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему