19 Лютого 2018
Новини

«Золотий стрибок» українця світ побачив уперше

«Золотий стрибок» українця світ побачив уперше

Український спортсмен - 29-річний спортсмен із Миколаєва Олександр Абраменко сенсаційно переміг на Олімпіаді в лижній акробатиці та здобув першу і єдину медаль на Зимовій Оліміпіаді-2018.

У суперфіналі наш співвітчизник вирішив ризикнути та виконав стрибок, який досі ніколи не демонстрував на змаганнях. У результаті – найвища оцінка – 128,51.

Але, не все так просто: раніше під час підготовчих зборів у Швейцарії Сашко отримав травму коліна. Його прооперували, півроку взагалі не дозволяли нічого робити. Через це він пропустив весь сезон 2017 року і не змагався. Лише 1 квітня в нього завершився реабілітаційний період.

До речі, свій стрибок у суперфіналі Абраменко  продемонстрував світу вперше. Три сальто з чотирма гвинтами, де два гвинти – в останньому сальто. До цього часу він лише тренував свій «золотий козир», проте заявку на змаганнях на цей стрибок не подавав. 

Читайте також: Зимова Олімпіада-2018: скільки коштувало зібрати українську команду

До речі, до цього експерти прогнозувало Україні три медалі на Олімпіаді-2018 у Пхьончхані. Одна з них – це «бронза» Олександра Абраменка. Ще дві нагороди експерти прогнозували українським біатлоністам.

Для Абраменка це вже четверті Олімпійські ігри. У Турині він посів 27-ме місце, у Ванкувері став 24-м. Найкращий результат до цього часу був у Сочі, де Олександр став шостим. Ігри у Пхьончхані кардинально змінили цю статистику.

Це перше в історії «золото» у фристайлі для України та третя золота медаль взагалі за історію зимових Ігор для «синьо-жовтих». Важливо, що це перше олімпійське чемпіонство серед чоловіків в історії спорту незалежної держави.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали