17 Лютого 2018
Новини

Яке сьогодні свято – 17 лютого

Яке сьогодні свято – 17 лютого

Не забудьте приєднатися до європейського свята і привітати своїх котиків!

День кота в Європі

Заснований з ініціативи італійського журналіста Клауді Ангелетті, який працював у журналі Tuttogatto, World Cat Day, відомий нам як День кота в Європі, відзначають з 1992 року – 17 лютого. Це, звичайно ж, не офіційне або державне, а скоріше народне свято. Вибір дня був пов’язаний з лютим місяцем саме тому, що цей період минає під знаком Водолія (знак зодіаку), який характеризується в італійській культурній традиції як знак вільного і незалежного духу. Річ у тому, що за часів інквізиції, особливо кішок та котів чорного кольору, активно винищували, вважаючи їх помічниками злих сил, піднебесних духів злоби, що мешкають у повітрі.

Італія є домом для більш ніж 2,5 мільйона бродячих кішок з основними ареалами проживання у Римі, Турині, Неаполі та Мілані. На підтримку Дня кота в Італії стали організовуватися численні дискусії, конференції, зокрема фотовиставки, збори коштів, щоб допомогти вуличним котам та кішкам. Потім ідея стала поширюватися і по інших європейських країнах, включаючи Україну та Польщу.

День спонтанного прояву доброти

17 лютого – одна з недавніх ініціатив міжнародних благодійних організацій. Це свято веде свою історію зі США, але сьогодні вже має загальносвітове значення і святкується незалежно від громадянства, національності й релігійних переконань. Найбільш відоме в країнах Західної Європи і в США, де цього дня в багатьох містах традиційно проходять благодійні заходи та марафони, в яких беруть участь відомі актори, громадські та політичні діячі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему