16 Лютого 2018
Новини

Коли українські школярі перейдуть на електронні підручники?

Коли українські школярі перейдуть на електронні підручники?

Уже зараз стартувала розробка е-підручників, яка передбачає експертизу й відбір необхідних матеріалів, а також аналіз механізмів фінансування таких інновацій.

Також розпочинається публічне обговорення проекту положення про електронні підручники, інформує сайт Міністерства освіти й науки України.

«Електронні підручники – це нова технологія, яка дозволяє суттєво збагатити педагогічний процес. Щоб отримати нові технології, маємо дати поштовх цьому ринку», – зазначає Олег Спірін, керівник Інституту модернізації змісту освіти.

Читайте також: Близько половини безробітних українців мають вищу освіту

Як наголосив експерт Офісу ефективного регулювання, співавтор положення про електронні підручники Олександр Шелест, сьогодні в усьому світі держави стимулюють інновації, а тому для більшого залучення провідних технологій у українські школи Міністерство повинне застосовувати кращі світові практики, щоб забезпечити ефективне регулювання інноваційної діяльності в освіті.

Читайте також: У Бельгії запустили сайт про сексуальну освіту для 7-річних

«Глобальний ринок освітніх технологій щороку зростає на двозначні числа. Україна може поборотися за цей ринок із великою доданою вартістю, але держава повинна створити умови для приватної ініціативи», – вважає Михайло Грищенко, заступник керівника робочої групи з розробки Концепції Національної освітньої електронної платформи, радник міністра освіти і науки України.

Читайте також: Як вибрати репетитора? 12 ознак хорошого репетитора

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему