15 Лютого 2018
Новини

Смажену їжу визнали причиною раку

Смажену їжу визнали причиною раку

Міжнародна група вчених із Франції і Бразилії з’ясувала, що пересмажена їжа, а також продукти харчування, що піддалися тривалій обробці, збільшують ризик захворювання на рак. Про це повідомляється в прес-релізі на medicalxpress.com.

У дослідженні взяли участь 104 980 дорослих людей середнім віком 43 роки. Добровольці як мінімум двічі заповнювали опитувальники харчової поведінки для оцінки кількості 3300 різних продуктів харчування, спожитих протягом дня. Їжа була ранжирувана за ступенем обробки. При цьому вчені реєстрували випадки захворювання на рак серед учасників на основі особистих історій хвороби та інформації з національних баз даних.

Читайте ще: Цукор назвали причиною розвитку агресивного типу раку

                     Алкоголь, як чинник розвитку раку на генетичному рівні

При статистичному аналізі фахівці враховували кілька сторонніх чинників розвитку злоякісних пухлин, у тому числі вік, стать, рівень освіти, сімейний анамнез, куріння і рівень фізичної активності. Виявилося, що десятивідсоткове збільшення частки довгостроково оброблюваних продуктів у раціоні харчування пов’язане з ростом ризику розвитку раку на 12 відсотків. Для пухлини молочної залози цей показник зростає на 11 відсотків.

Дослідження не виявило суттєвого зв’язку між раком і вживанням таких продуктів, як консервовані овочі, сири і свіжий хліб, а також фрукти, овочі, бобові, рис, макарони, яйця, м’ясо, риба і молоко.

Нагадаємо, Ковбаса і сосиски провокують рак

                   Чай у пакетиках викликає рак і безпліддя

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему