15 Лютого 2018
Новини

Постільна білизна може бути небезпечною

Постільна білизна може бути небезпечною

Вчені університету штату Північна Кароліна з’ясували, що постільні клопи, які мешкають у постільній білизні, в великих кількостях виділяють гістамін – білок, котрий стимулює імунну систему. Це може викликати серйозні алергічні реакції у людей. Про це повідомляє gizmodo.com.

Дослідники вивчили житлові будинки в місті Ролі, які протягом довгого часу страждали від навали постільних клопів. Вони проаналізували пил, в якому містилися відходи життєдіяльності комах, і порівняли її з пробами, відібраними з інших будівель. Після того, як паразити були знищені за допомогою термообробки і пестицидів, учені знову взяли зразки пилу.

Виявилося, що в заражених постільними клопами будинках кількість гістаміну була в 20 разів вищою від норми. При цьому високі рівні речовини збереглися навіть через три місяці після санобробки.

Читайте ще: Чи загрожує пил вашому здоров'ю?

Вчені вважають, що комахи виробляють гістамін як сигнал, що привертає родичів. Однак є свідчення, що деяка частка алергенної речовини є побічним продуктом метаболізму клопів, що поглинають кров людини.

Нагадаємо, Сотні кліщів оселилися на повіках жінки, яка не прала постіль

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему