14 Лютого 2018
Новини

У Луцьку викрили масове виробництво сурогатного алкоголю

У Луцьку викрили масове виробництво сурогатного алкоголю

Групу осіб, котрі налагодили та забезпечували незаконну діяльність цеху з виготовлення сурогатної лікеро-горілчаної продукції, викрили на гарячому в Луцьку: зловмисники саме готували до реалізації чергову партію підпільного спиртного. Про це повідомили в ГУ ДФС у Волинській області.

Податкова міліція на Волині скерувала до суду кримінальне провадження за обвинуваченням організованої злочинної групи в організації підпільного цеху з виробництва фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів.

Під час проведення обшуків правоохоронці виявили та вилучили пластмасові бочки та пляшки, заповнені прозорою рідиною із характерним запахом спирту, підроблені марки акцизного податку, а також два транспортні засоби, які використовувалися членами організованої групи для незаконної діяльності.

Окрім того, в ході проведення обшуку вилучено порожню тару, лійки, корки, етикетки та шланги, які використовувалися для виготовлення фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції та розведення спирту.

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні зібрано достатню кількість доказів для оголошення підозри членам організованої злочинної групи у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28 та ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення організованою групою осіб алкогольних напоїв шляхом відкриття підпільних цехів або з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів). За результатами досудового розслідування матеріали кримінального провадження скеровано до Луцького міськрайонного суду з обвинувальним актом.

Відповідальність за вказаний злочин передбачає накладення штрафу в розмірі до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 000 грн) з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему