12 Лютого 2018
Новини

У Франції закінчилася робоча сила

У Франції закінчилася робоча сила

Французькі компанії зіткнулися з дефіцитом кваліфікованих робітничих кадрів при тому, що на біржі праці офіційно зареєстровано 3,5 мільйона безробітних. Про це повідомляє bloomberg.com.

З труднощами, наприклад, стикається компанія-постачальник деталей для Airbus - Figeac-Aero. Керівник заводу в Осері Патріс Паризо скаржиться, що компанія зробила все можливе, щоб залучити нових співробітників, але як і раніше не може покрити нестачу співробітників. Реклама і програми підвищення кваліфікації очікуваного ефекту не дають. «Я навіть вже не знаю до кого звернутися», - каже Паризо.

За даними французького агентства зайнятості, з 29 мільйонів працездатного населення Франції 3,5 мільйона офіційно безробітні. За підсумками 2017 року 200-330 тисяч вакансій були закриті, причому 75 відсотків з них - через відсутність кваліфікованих робітників.

Агентство відзначає, що проблемою нестачі кваліфікованих кадрів намагається займатися президент Франції Емманюель Макрон. Уряд має намір вкласти близько 15 мільярдів євро на оновлення програм перекваліфікації кадрів, а також на створення курсів підвищення навичок і кваліфікації. Влада побоюється, що брак конкурентоспроможної робочої сили стане гальмом для економічного зростання Франції.

Глава Банку Франції Франсуа Віллеруа де Гало заявив агентству, що через цю проблему «французька машина їде недостатньо швидко», він закликає уряд вирішити проблему. «Ми не можемо залишатися країною з трьома мільйонами безробітних паралельно з тисячами незайнятих робочих місць. Це справжній парадокс», - обурюється Віллеруа.

Схожі проблеми має і американський ринок праці. Через нестачу кваліфікованих кадрів американські компанії вже почали зазнавати збитків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали