12 Лютого 2018
Новини

Дерев’яний 70-поверховий хмарочос побудують в Японії

Дерев’яний 70-поверховий хмарочос побудують в Японії

Японська компанія Sumitomo Forestry планує звести у Токіо 70-поверховий хмарочос, який практично повністю буде зроблений з дерева. Планують, що споруда з’явиться у діловому районі Маруноуті у 2041 році.

Як очікується, на будівництво буде витрачено близько 5,5 млрд доларів і 185 000 кубічних метрів будівельних матеріалів з дерева.

Хмарочос, висота якого становить 350 метрів, стане першою 70-поверховою дерев’яною будівлею. В цей час максимальна висота дерев’яних будинків у Країні сонця, що сходить не перевищує семи поверхів, тому проект повинен стати унікальним. Єдина деталь споруди, яка не буде дерев’яною, – сталевий каркас, здатний захистити будинок від землетрусу. До того ж для спорудження використають лише ті сорти дерева, які здатні витримати відкритий вогонь протягом трьох годин.

За даними ЗМІ, загальна площа будівлі становитиме 450 000 кв. метрів. На поверхах будуть розташовані офіси, готелі та приватні квартири. Внутрішнє оздоблення буде прикрашене декоративними водоспадами і вогнетривкими рослинами на зовнішніх стінах будівлі, такими як камелія сасанква. Журналісти також наголошують, що матеріалу, який буде витрачено на будівництво цього хмарочоса, вистачило б на 8000 стандартних дерев’яних будинків.

Перш ніж приступити до будівництва висотки, архітектори створять його зменшену 70-метрову копію у чотирнадцять поверхів для того, щоб виявити слабкі місця конструкції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему