8 Лютого 2018
Новини

Грузинське вино відтепер сертифікуватимуть через електронну систему

Грузинське вино відтепер сертифікуватимуть через електронну систему

Електронну систему сертифікації з 1 лютого цього року запустило Національне агентство вина Грузії.

Таке нововведення покликане спростити життя підприємцям. Про це заявив голова агентства Георгій Саманішвілі, передає УНН з посиланням на прес-службу агентства.

«Із впровадженням електронної системи процедури сертифікації будуть спрощені, підприємцю не доведеться звертатися в агентство. Він може зробити заяву через Інтернет, подати заявку і звернутися до Агентства для отримання готового сертифіката. Що стосується змін в процедурі сертифікації, компанії беруть активну участь в цьому процесі для поліпшення системи контролю якості. Уряд і приватний сектор згодні з тим, що в Грузії не повинно виготовлятися неякісне вино», - заявив голова Національного агентства вина Грузії Г.Саманішвілі.

Як зазначено в повідомленні, представники виноробних компаній вже пройшли підготовку по переходу на нову електронну систему сертифікації, а в разі необхідності, агентство готове надати додаткові консультації.

Нагадаємо, в Україні також готуються спростити процедуру отримання виноробів атестата, на підставі якого суб'єкту господарювання видається ліцензія. Для цього на розгляд Парламенту внесено відповідний законопроект.

До речі, за даними ЗМІ в останній час Україна практично вдвічі наростила експорт вина в країни ЄС.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему