8 Лютого 2018
Новини

На суді проти Януковича екс-командувач ВМС України дає свідчення

На суді проти Януковича екс-командувач ВМС України дає свідчення

Сьогодні триває засідання Оболонського районного суду у справі про держзраді Януковича, на якому планується допит ще двох свідків.

На суді над Віктором Януковичем колишній командувач Військово-морських сил Сергій Гайдук підтвердив, що в лютому-березні 2014 року російські військові блокували українські військові частини, передає РБК-Україна.

За словами Гайдука, 27 лютого військові в Криму отримали інформацію про захоплення адміністративних будівель і підвищили свою бойову готовність.

«Блокування військових частин, яка почалася після зради Березовського і припала на 3-6 березня 2014 року, здійснювалося так званими козачками, зеленими чоловічками. Ми могли їх ідентифікувати як військовослужбовців Чорноморського флоту РФ, були ідентифіковані військовослужбовці повітряно-десантних військ РФ ", - заявив Гайдук.

Крім того, за його словами, розвідка знала, що ще 23 лютого на територію 810 бригади Чорноморського флоту прибули два автомобілі ДАІ з включеними фарами. Передбачається, що ці сили бути задіяні в переміщенні Януковича.

Екс-командувач також зазначив, що до блокування пунктів базування в Севастополі притягувався корабельний склад Чорноморського флоту РФ.

Очікується також допит колишнього начальника Генштабу Володимира Замани і екс-першого заступника голови Держприкордонслужби Павла Шишоліна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд дозволив здійснити досудове розслідування щодо Януковича за підозрою в розстрілах активістів Майдану.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему