8 Лютого 2018
Новини

500 тисяч військових пенсіонерів отримують жебрацьку подачку від держави

500 тисяч військових пенсіонерів отримують жебрацьку подачку від держави

На Волині вимагають перерахунку пенсій військовим пенсіонерам та пенсіонерам силових відомств. За відповідне зверненням до Президента, уряду та Верховної Ради проголосували сьогодні депутати Волинської облради під час позачергової сесії.

«Я прослужив в армії 28 з половиною років, зараз мені 72. Як і багато моїх товаришів, а це 16 тисяч волинян, отримують мізерні пенсії, які  призводять до жебрацького існування. Ми недоотримуємо від 2,5 до 5 тисяч гривень. Пенсії спеціально не перераховуються. Хоча ми можемо мати 6-7 тисяч гривень пенсії. Загалом 500 тисяч бойових офіцерів в Україні живуть ось так. Це ганьба нашому керівництву країни.», - пояснив представник військових пенсіонерів.

Голова Волинської облради Ігор Палиця зауважив, що «ми повинні зробити все, аби військові достойно жили в нашій країні, а  не так, що їм немає чого їсти».

Згідно із текстом звернення, депутати просять не допустити прийняття законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України щодо перерахунку пенсій осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», який передбачає погіршення пенсійного та соціального забезпечення відповідних категорій осіб. Додамо, що розгляд даного законопроекту в українському парламенті очікується вже у лютому.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему