8 Лютого 2018
Новини

«Створення Балто-Чорноморського Союзу - під загрозою»

«Створення Балто-Чорноморського Союзу - під загрозою»

Про це заявив сьогодні, 8 лютого, під час засідання позачергової сесії облради депутат Волинської обласної ради, перший заступник голови облради Олександр Пирожик.

Нагадаємо, що тиждень тому польський Сенат проголосував за зміни до закону про Інститут національної пам’яті. Попередньо даний законопроект підтримали і у польському Сеймі.

Згідно із документом, передбачено кримінальне покарання тих, хто приписуватиме полякам злочини нацистів. Заборонено вживати словосполучення «польські табори смерті». Каратимуть також тих, хто заперечуватиме «злочини українських націоналістів», скоєні щодо громадян Польщі в 1925-1950 роках, вказуватиме на причетність поляків до Голокосту.

Днями Президент Польщі Анджей Дуда підписав цей закон, що призвело до виникнення дипломатичної кризи між Польщею й Ізраїлем, а також Польщею й Україною. Дії Дуди засудив і Держдепартамент США.

«Заборона «бандерівської» ідеології – це заборона Україні права на власну державу. Ідея Балто-Чорноморського союзу поставлена під загрозу, в якому Польща та Україна мали відігравати ключову геополітичну роль. Ми вважаємо, що беззуба політика української влади сприяє цьому. Волинь пам’ятає про ті злочини, які поляки творили в нас. І треба їх визнавати. Можливо, це стримає поляків», –зауважив Олександр Пирожик.

Депутат закликав звернутися до уряду, аби той «жорстко» відреагував на дії поляків.

Додамо, що Верховна Рада України 6 лютого також засудила цей закон й ухвалила відповідну постанову.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему