8 Лютого 2018
Новини

В «Укрзалізниці» розповіли, коли здорожчають квитки

В «Укрзалізниці» розповіли, коли здорожчають квитки

Вартість пасажирських залізничних перевезень планується індексувати двічі впродовж року, щоразу на 10-12%. Про це пише Укрінформ з посиланням на в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова.

«Ми плануємо і вже звернулися до Міністерства інфраструктури щодо індексації пасажирських тарифів у другому та в третьому або четвертому кварталі цього року», - поінформував Кравцов.

За його словами, найімовірніше, це відбудеться наприкінці літа та вдруге – в кінці 2018 року. 

В. о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» зазначив, що тарифи уже не піднімались протягом кількох років.

Також Кравцов додав, що пасажирське господарство в Україні субсидується за рахунок вантажного: «По-перше, на сьогоднішній день пасажирське господарство для УЗ збиткове … Вантажне ж прибуткове, і тут присутнє, безумовно, питання перехресного субсидування. Пасажирське господарство у нас субсидується за рахунок вантажного. Факт є факт. Крім того, у нас субсидування всієї УЗ йде в цілому за рахунок з’їдання коштів протягом багатьох років амортизацією. Тобто навіть ті гроші, які компанія заробляла, вона не реінвестувала, а «проїдала»; Зараз починаємо інвестувати».

Нагадаємо, раніше уже повідомляли, що у 2018 році в «Укрзалізниці» планують підвищити вартість пасажирських перевезень на 20%.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему