6 Лютого 2018
Новини

Гарячий чай може стати причиною раку

Гарячий чай може стати причиною раку

Вживання гарячого чаю разом з алкоголем і курінням підвищує ризик розвитку раку стравоходу, до такого висновку прийшла група китайських вчених, їх робота опублікована на annals.org.

Медики протягом дев'яти років вивчали стан здоров'я і харчові звички 456 тисяч людей у віці від 30 до 79 років. За цей час у них було виявлено 1 731 випадок раку стравоходу.

Вчені встановили, що подібна онкологія в п'ять разів частіше зустрічається у пацієнтів, які регулярно пили гарячий чай і щодня вживали не менше 15 грамів алкоголю. У той же час рак стравоходу в два рази частіше фіксувався у любителів гарячих напоїв, які курили.

Автори дослідження вважають, що напої з температурою вище 65 градусів Цельсія наносять внутрішнім органам термічні травми, що може підвищувати ймовірність онкології. Вони закликають людей обережно ставитися до надмірно гарячої рідини, особливо в разі одночасного вживання тютюну і алкоголю.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я опублікувала доповідь, згідно з яким вживання алкоголю підвищує ймовірність семи видів раку: раку кишечника (товстої і прямої кишки), раку молочної залози, стравоходу, гортані, печінки, ротової порожнини і горла.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему