6 Лютого 2019
Новини

6 лютого: вітаємо з Днем ангела усіх Оксан, Ксень та Оксаночок

6 лютого: вітаємо з Днем ангела усіх Оксан, Ксень та Оксаночок

Цього дня відзначають іменини Оксана та Іван (день вшанування преподобної Ксенії та мученика Івана Казанського)

Як ім’я вплинуло на формування характеру нинішніх іменинників та яка доля чекає на «винуватців свята»?

КСЕНІЯ

Ім’я Ксенія має різні версії походження. За першою версією, ім’я Ксенія в перекладі з грецького «xenia» означає «гостинна», від грецького «xenios» – «мандрівниця», «чужинка», «гостя», «чужа». Ім’я Ксенія - це один з епітетів Афрофіти.

За другою версією, ім’я Ксенія походить від давньогрецького «ксеніі», яке в однинітакож означало «гість». В античній і новоєвропейської поезії «ксенами» називали короткі гумористичні вірші або дифірамби, звернені до будь-яких осіб, яким підносили на додаток до подарунків хвалебні оди. Раніше ксении писав і Шиллер, і Гете, і Ярослав Івашкевич, і римський поет Марціал. Є думка, що імена Оксана і Ксенія - це родинні імена, але багато хто вважає їх розмовними формами одного й того ж імені.

Ксенія - дуже приваблива і товариська дівчина. Однак, спілкуючись з нею, слід бути обережним. Ксюша уразлива, близько до серця приймає всі біди, але при цьому і бурхливо радіє позитивним подіям. Ксенія чутлива до несправедливості, із завзятістю відстоює права свої та інших. У дитинстві Ксюша мила і спокійна. Вона радує батьків, успішно навчається, акуратна і нелінива. Через вразливу душу дівчинці буває важко спілкуватися з однолітками. Вона не вміє миритися першою.

Як правило, Ксенія не може всидіти на одному місці. Її настрій може змінюватися раптово. Зараз вона сором’язлива, через хвилину запальна. Однак в крайності дівчина не впадає, хоча врівноваженості їй явно не вистачає. Ксюша прагне заявити про себе і завжди готова пожертвувати собою заради близьких. Ксюша має дуже розвинену інтуїцію і високй  інтелект. Вона здатна бачити непомітні іншим зв’язки між подіями і речами. Однак свій творчий хист Ксенія не використовує для отримання вигоди. Дівчина позбавлена хитрості і вміння викручуватися. У своїх прагненнях Ксенія здатна проявити помітну наполегливість, поразок не сприймає. У дружбі вона вірна, надійна і принципова. Проявляє себе як турботливий і уважний друг. У спілкуванні з протилежною статтю Ксенія часто користується своєю чарівністю, і це приносить свої плоди. Будучи влюбчива і мрійлива, Ксюша вибирає сильних і досвідчених чоловіків. Ксенія готова підкоритися такому чоловікові, але не буде терпіти з його боку претензій або ревнощів. Ксенія надає перевагу чоловікам старшим за неї і з великим досвідом. Їй важливі любов, ніжність і турбота з боку чоловіка. Їй важко бути сильною, і вона шукає цього захисту саме в чоловікові. Але чоловік повинен бути їй рівня - за інтелектом, за статками, за програмними цілями в житті - інакше міцного союзу і них не вийде. Ксенія дуже вимоглива до свого партнера. Зустрівши підходящого чоловіка, Ксенія присвячує себе облаштуванню домашнього вогнища. Вона вміє бути щаслива в шлюбі, стає вірною дружиною і відмінною матір’ю.

Ксенія вірна дружина і чудова господиня. Дітей вона вважає за краще виховувати сама, не довірячи цю важливу справу няні. Серед захоплень Ксенії можна виділити шиття. Ксюша шиє не тільки собі, а й усім своїм друзям і родичам. Вона добре готує, любить робити заготовки. Їй подобається малювати. Ксенія не позбавлена здібностей, але все, чим вона займається, для неї не першочергово. Власний світ для цієї дівчини завжди буде становити велику цінність.

У професійній сфері вона розважлива, прагне керувати. В результаті Ксенія часто домагається керівної посади, в якій проявляє себе як сувора начальниця. Однак вона все одно намагається бути справедливою і щедрою. В роботі Ксенія буде успішною. Як керівниці їй не потрібні жорстка дисципліна і відвідування офісу за робочими годинами. Від підлеглих вона вимагає лише результату. Багато спортсменок можна зустріти з таким ім’ям - фігуристки, біатлоністки, гімнастки.

 

ІВАН

Це ім’я має стародавню форму Іоанн давньоєврейського походження, що означає «Яхве (Бог) змилостивився, помилував».

Хлопчики з таким поширеним ім’ям можуть мати різний характер. Вони можуть бути тихими й непримітними, непосидами й бешкетниками. В Іванах можливе поєднання найрізноманітніших якостей: сили й слабкості, добра й жорстокості, ніжності й гніву.

В Іванів надзвичайно широке коло інтересів і захоплень, вони багато за що беруться й багато чого їм вдається зробити. Івани трапляються серед людей різних професій, вони можуть бути лісорубами, поетами, льотчиками, лікарями, вантажниками. Відкриті всьому світу.

Завжди в курсі справ своїх родичів і близьких знайомих. За столом прагнуть зібрати численну компанію й повеселитися від душі. Івани, як правило, щедрі, але бувають і скупі. Серед захоплень неодмінно футбол, риболовля. Політичні події теж не залишають їх байдужими.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему