5 Лютого 2018
Новини

Роботодавці повинні поділитися доходами і підняти працівникам зарплатню

Роботодавці повинні поділитися доходами і підняти працівникам зарплатню

Податки не мають сильного тиску на українських роботодавців, тому ті можуть підвищити зарплати працівникам. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі каналу «112 Україна», пише obozrevatel.com.

Зокрема, він зазначив, що для того, щоб українці не виїжджали працювати закордон, їм потрібно збільшити зарплатню.

Крім того, в бюджетних сферах підвищенням зарплат займається влада, а в приватній - найняти кваліфікованих людей практично неможливо, зауважив Рева. 

На його думку, проблема полягає в тому, що роботодавці платять своїм працівникам невеликі зарплати, тому люди змушені виїжджати в інші країни на заробітки.

«Якщо говорити про податкове навантаження, то у Фонді оплати праці в 2016 році ставка єдиного соціального внеску була знижена на 40%. І говорити про те, що сьогодні податки задушили роботодавців з точки зору оплати праці, було б великим перебільшенням», - зазначив Рева .

Також він порівняв структуру вартості товару Польщі й України і зазначив, що в першій частка зарплати становить 50%, а в Україні - не більше 10%.

«Потрібно трішечки своїми доходами поділитися і підняти заробітну плату людям, які є кваліфікованими працівниками», - підсумував міністр.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему