2 Лютого 2018
Новини

МОЗ затвердило новий перелік безкоштовних ліків

МОЗ затвердило новий перелік безкоштовних ліків

Програму реімбурсації ліків «Доступні ліки» розширили на 41 препарат. Новий реєстр ліків 22 січня 2018 року МОЗ затвердив наказом № 111 – пише vesti-ukr.com.

З повним переліком ліків можна ознайомитися на сайті apteka.ua.

Новий реєстр містить 239 позицій лікарських засобів для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету II типу і бронхіальної астми.

Також розширено перелік міжнародних непатентованих назв (МНН) лікарських засобів, на які поширюється дія урядової програми, двома діючими речовинами – лозартан і глібенкламід – для лікування відповідно серцево-судинних захворювань і цукрового діабету II типу.

У новому реєстрі міститься 11 позицій лікарських засобів на основі лозартану і 3 – на основі глібенкламіду.

Вартість 34 препаратів підлягає відшкодуванню повністю, що на 1 менше в порівнянні з попереднім реєстром. Такі ліки відпускаються пацієнтам за рецептами безкоштовно. За інші препарати пацієнту доведеться доплатити різницю, зазначену в реєстрі.

Як повідомлялося раніше, в Україні лютує кір: за даними Центру громадського здоров’я МОЗ, у січні захворюваність на кір у країні зросла в 43 рази. Фатальним захворювання стало для восьми українців. Кожен день у лікарні з діагнозом «кір» потрапляє від 8 до 12 осіб.

Відомий педіатр Євген Комаровський заявив, що слідом за кором Україні загрожує спалах дифтерії. Причина – низьке охоплення щепленнями.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему