1 Лютого 2018
Новини

Закон про заборону «бандерівської ідеології» ухвалили серед ночі

Закон про заборону «бандерівської ідеології» ухвалили серед ночі

Законопроект підтримало 57 сенаторів.

Сьогодні вночі, 1 лютого, Сенат Польщі прийняв без поправок закон про Інститут національної пам’яті Польщі, у якому серед іншого передбачається покарання за заперечення злочинів українських націоналістів. Про це повідомляє TVN24.

Голосування відбулося о 3:00 за київським часом. За прийняття цього законопроекту проголосували 57 сенаторів, проти – 23, ще двоє сенаторів утрималися. Тепер документ має бути направлений на підпис президенту Польщі.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві закордонних справ України розкритикували ухвалення Сеймом Польщі закону про заборону ідеології українських націоналістів.

«Прикро, що українська тематика вкотре використовується у внутрішній політиці в Польщі, а трагічні сторінки спільного історичного минулого продовжують політизуватися», – заявили українські дипломати і висловили сподівання, що Сенат Польщі, який має незабаром розглянути зазначений законопроект, «виявить політичну мудрість стосовно питань, які можуть негативно вплинути на розвиток двосторонніх відносин».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали