30 Січня 2018
Новини

В якої нації найгірша дієта?

В якої нації найгірша дієта?

Найбільш шкідливою у цілій Європі дієтою, якої дотримується фактично вся нація, дослідники визнали британську.

Останні дослідження групи бразильських дієтологів встановили, що в жителів Великої Британії найгірша дієта в цілій Європі.

В раціоні британців продукти з високим ступенем переробки становлять дуже велику частку. Пише видання «Дейлі Мейл».

Більше, ніж цілком, їхнє меню складається з напівфабрикатів та іншої покупної їжі з високим ступенем переробки, споживання якої в рази підвищує виникнення серцево-судинних захворювань, зокрема інсультів.

Згідно з дослідженням бразильських учених, які проаналізували типовий раціон мешканців різних європейських країн, понад половина харчів у холодильнику середньостатистичного британця – високого ступеня технологічної обробки. Наприклад, готові страви, які потрібно лише розігріти, ковбаси, снеки, печиво. А це є причиною епідемії ожиріння в країні та росту кількості інсультів.

Дослідники відзначають, що, для порівняння, у Португалії перероблених харчів споживають у п’ять разів менше, ніж у Туманному Альбіоні, а в сусідніх Франції, Італії, Греції – в чотири.

Також учені порахували, що з кожним відсотком приросту кількості готової їжі в будинках європейців ризик ожиріння цілого народу виростає на 0,25%.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему