30 Січня 2018
Новини

Насправді ботокс корисний!

Насправді ботокс корисний!

Американські косметологи з’ясували, що у ботоксу є несподіваний і корисний побічний ефект, повідомляє fashionista.com.

Ін’єкції препарату ботулотоксину (нейротоксин білкової природи, що виробляється бактеріями Clostridium botulinum), широко відомого як «ботокс», знижують рівень вироблення шкірного сала в епідермісі й усувають жирний блиск, особливо помітний у так званій T-зоні: на носі, підборідді та на лобі над бровами.

«Хоча цього способу позбавлення від надлишкової жирності й маслянистого блиску шкіри немає в рекомендації FDA (Food and Drug Administration, Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів), ми виявили, що це звичайний побічний ефект при ін’єкціях, прописаних для боротьби зі зморшками, –розповів доктор Джошуа Цейхнер, директор із косметичних і клінічних досліджень департаменту дерматології лікарні MountSinai в Нью-Йорку. – Також у пацієнтів знижується пітливість у цих ділянках: оскільки м’язи обличчя паралізовані ін’єкцією, вони не скорочуються і не стимулюють сальні і потові залози виробляти секрет».

За словами фахівця, в його практиці з’являється все більше пацієнтів у віці близько 30 років, що скаржаться на надмірну жирність шкіри, і несподіваний ефект ботоксу може їм допомогти.

На початку січня 2018 року модель Кендалл Дженнер, єдиноутробна сестра телезірки Кім Кардашян, закликала своїх підписниць у соціальній мережі Twitter не соромитися недосконалостей шкіри. Модель з’явилася на церемонії вручення премії «Золотий глобус» із ретельно загримованими прищами та слідами акне на обличчі. Це відзначили її шанувальниці в соціальних мережах: під фотографією Дженнер вони написали, що Кендалл добре виглядає, незважаючи на недосконалості шкіри. У відповідь красуня закликала прихильниць «не дозволяти цьому лайну себе зупинити».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему