29 Січня 2018
Новини

Через боротьбу із хабарниками у Львові хочуть увести офіційну плату за пологи

Через боротьбу із хабарниками у Львові хочуть увести офіційну плату за пологи

Суму не називають, але вона не буде захмарною.

У Львівській області хочуть запровадити офіційну плату за пологи. Про це на зустрічі з журналістами повідомила директорка департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микитчак, передає видання «Твоє місто».

«Плануємо запровадити в наших пологових будинках платні пологи – коли ти приходиш народжувати не до лікаря, який чергує, а до того, з яким домовився. Це має бути оплачено. Умовно 60% іде як гонорар лікарю і 40% – лікарні», – розповіла пані Микитчак.

Крім того, зазначила, що зараз усі пологи відбуваються за домовленостями. Але при цьому вся відповідальність за жінку і дитину лягає не на лікаря, який приймав пологи, а на черговий медперсонал.

«У нас зараз лікарі приїжджають на домовлені пологи, отримують ту чи іншу суму в кишеню. Але найбільша біда в тому, що відповідальним за пацієнта є черговий персонал, а не той лікар, який прийшов за домовленістю. Треба виводити це з тіні, має бути офіційно зафіксовано, якщо лікар прийшов на зміну у свій неробочий час», – зазначила чиновниця.

Нагадаємо, 21 серпня стало відомо, що в Україні через два роки – 2019-го – планують запровадити плату за пологи.

Пізніше у МОЗі заявили, що в Україні пологи та спостереження за вагітністю будуть безоплатними в 2019 році й надалі. Держава покриє на 100% вартість цих послуг.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали